Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 17:14
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Πώς το ευρώ θα φτάσει στα 1,28 δολάρια

Goldman Sachs: Πώς το ευρώ θα φτάσει στα 1,28 δολάρια

Το ράλι του ευρώ θα συνεχιστεί, επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, προβλέποντας την αναρρίχηση του κοινού νομίσματος στα 1,25 δολάρια το επόμενο τρίμηνο, από τα σημερινά επίπεδα του 1,20.

Σε ορίζοντα 12μήνου, η Goldman Sachs θέτει το στόχο για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,28.

«Οι προσδοκίες της αγοράς για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη αναμένεται να βελτιωθούν τους επόμενους μήνες, λόγω των γρηγορότερων εμβολιασμών και των μειούμενων νοσηλειών για κορωνοϊό», προβλέπουν οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου.

Άλλωστε, αντανακλώντας εν μέρει τη βελτιούμενη οικονομική τροχιά της Ευρώπης, η Goldman Sachs αναβάθμισε την τιμή-στόχο της για τον STOXX Europe 600 Index και πλέον προβλέπει ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα δώσουν αποδόσεις 10% τον επόμενο χρόνο, έναντι των κερδών της τάξης του 6% που αναμένεται να σημειώσει στο ίδιο διάστημα ο αμερικανικός δείκτης S&P 500.

Με την ευρωπαϊκή οικονομία να ανοίγει το βήμα της, η Goldman Sachs προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιβραδύνει τους ρυθμούς αγοράς ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP μετά τη συνεδρίαση του Ιουνίου.

«Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός των υψηλότερων προσδοκιών για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, οι καλές αποδόσεις των μετοχών της περιοχής, οι αρχικές ενδείξεις ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ και η πιο σταθερή τιμολόγηση από τη Fed, θα επεκτείνουν την πρόσφατη ανοδική κίνηση του ευρώ», σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News