Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 15:06
BUSINESS & FINANCE

Και η Βρετανία ετοιμάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Και η Βρετανία ετοιμάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Και η Βρετανία μπαίνει στη λίστα των κεντρικών τραπεζών από όλο τον κόσμο που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα.

«Δημιουργούμε μία νέα ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας για να συντονίσουμε τις διερευνητικές εργασίες πάνω σε ένα πιθανό ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έκανε γνωστό ότι το νόμισμα «θα είναι μία νέα μορφή ψηφιακού χρήματος, που θα εκδοθεί από την Τράπεζα της Αγγλίας και θα χρησιμοποιείται από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», συμπληρωματικά προς το παραδοσιακό χρήμα, και όχι με σκοπό την αντικατάστασή του.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα πρέπει να δημιουργήσει την ψηφιακή εκδοχή της στερλίνας, αλλά θα εξετάσει τους στόχους, τις χρήσεις, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους.

Η άνοδος του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων ωθεί κεντρικές τράπεζες από όλο τον κόσμο να επιδιώξουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Εκείνη που προηγείται είναι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας,  η οποία έχει κάνει μία σειρά από δοκιμές με το ψηφιακό της νόμισμα σε μεγάλες πόλεις. Μάλιστα, στόχος της είναι να δοκιμάσει το ψηφιακό γουάν με τους ξένους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το 2022 στο Πεκίνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News