Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 14:50
BUSINESS & FINANCE

ΟΑΕΔ: Έως τις 26 Απριλίου η νέα προθεσμία για το ψηφιακό μάρκετινγκ

Επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων έως 29 ετών

ΟΑΕΔ: Έως τις 26 Απριλίου η νέα προθεσμία για το ψηφιακό μάρκετινγκ

Την παράταση έως και τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα για το ψηφιακό μάρκετινγκ, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Το πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη 5.000 ανέργων έως 29 ετών, οι οποίουν έχουν καταρτιστεί ή έχουν επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό marketing. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις «τρέχουν» από τις 8 Μαρτίου, με την αρχική προθεσμία να εκπνέει την Παρασκευή, 16 Μαρτίου.

Επιδότηση κατά 100%

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων έχει μηδενικό κόστος, καθώς οι ασκούμενοι θα αποζημιώνονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ, συγκεκριμένα, θα καταβάλλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. 

Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί έξι ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα για έξι μήνες. Οι επιχειρήσεις δεν θα δεσμεύονται για πρόσληψη τους ασκούμενο μετά το πέρας του εξαμήνου.

Ποιες επιχειρήσεις ωφελούνται

Στη δράση εντάσσονται επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ, καθώς και σε επιχειρήσεις, στις οποίες ο ιδιοκτήτης ή ένας εργαζόμενος απασχολούνται στο ψηφιακό μάρκετινγκ (σ.σ. δημιουργία και διαμοιρασμός ψηφιακού περιεχομένου, στρατηγικές βελτίωσης θέσης μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης, σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τρόποι χρήσης των κινητών τεχνολογιών και συσκευών, εμπειρία στο επιχειρηματικό μοντέλο του ηλεκτρονικού εμπορίου) για τουλάχιστον ένα έτος.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Επιχειρήσεις με Προσωπικό έως

Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

0 άτομα

1

1-3 άτομα

2

4-9 άτομα

3

10-19 άτομα

4

20-30 άτομα

6

31-50 άτομα

10

άνω των 50 ατόμων

25% του απασχολούμενου προσωπικού

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ιστότοπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημά τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη επιχείρησης στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. 

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.500.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News