Business & Finance Κυριακή 18/04/2021, 13:45
ΒΙΝΤΕΟ

Προειδοποίηση για διαδρόμους γυμναστικής – Ένα νεκρό παιδί

Προειδοποίηση για διαδρόμους γυμναστικής – Ένα νεκρό παιδί

Να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν τους διαδρόμους γυμναστικής της Peloton εάν έχουν παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι, ζήτησαν οι αμερικανικές αρχές από τους καταναλωτές. 

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 39 καταγεγραμμένα περιστατικά ατυχήματος, συμπεριλαμβανομένου και ενός θανάτου, στα οποία εμπλέκεται ο διάδρομος Peloton Tread+.

Η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει το θάνατο τον περασμένο μήνα και είχε πει ότι τα παιδιά θα πρέπει να κρατιούνται μακριά από τους διαδρόμους. Η Peloton, πάντως, χαρακτήρισε την προειδοποίηση της CPSC «ανακριβή και παραπλανητική». 

Η Peloton πουλά στατικά ποδήλατα και διαδρόμους που μπορούν να συνδεθούν με ψηφιακά μαθήματα γυμναστικής. Οι πωλήσεις και η μετοχή της έχουν εκτιναχθεί μέσα στην πανδημία, αφότου τα γυμναστήρια έκλεισαν και οι καταναλωτές αναζήτησαν  εναλλακτικούς τρόπους άσκησης. 

Όμως τώρα, η CPSC ανακοινώνει ότι οι διάδρομοί της συνιστούν σημαντικό κίνδυνο για χτυπήματα, σπασίματα και θάνατο για τα παιδιά. Μάλιστα η επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει ένα παιδί να παρασύρεται κάτω από τον διάδρομο. 

 

Τουλάχιστον ένα από τα 39 περιστατικά έγινε καθώς ο γονιός έτρεχε στο διάδρομο, κάτι που σημαίνει ότι ατυχήματα μπορούν να συμβούν ακόμα και όταν τα παιδιά βρίσκονται υπό γονική παρακολούθηση, ανέφερε η επιτροπή. Για αυτό και συμβούλευσε τους κατόχους των διαδρόμων αυτών να τους χρησιμοποιούν μόνο σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο, καθώς και να κρατούν αντικείμενα όπως μπάλες γυμναστικής μακριά τους. 

«Όπως κάθε μηχανοκίνητος εξοπλισμός, το Tread+ μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν δεν ακολουθούνται οι προειδοποιήσεις και οδηγίες ασφαλείας», είπε η Peloton, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι οι κάτοχοί του μπορούν να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια στο σπίτι τους. Οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να αφήνουν παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τον διάδρομο, ενώ παιδιά, κατοικίδια και αντικείμενα θα πρέπει πάντα να βρίσκονται σε απόσταση, πρόσθεσε. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News