Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 16:23
BUSINESS & FINANCE

«Πράσινο» φως στο deal ΔΕΠΑ Εμπορίας – North Solar

Από την Επ. Ανταγωνισμού

«Πράσινο» φως στο deal ΔΕΠΑ Εμπορίας – North Solar

«Πράσινο» φως στην εξαγορά της North Solar Α.Ε. από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Σώματος.

Η απόφαση ορίζει ότι το deal δεν δημιουργεί σοβαρές εμφιβολίες ως προς τη δυνατότητα σημαντικής μείωσης του ανταγωνισμού στην ενεργειακή αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2021, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ ενέκρινε την απόκτηση του 49% των μετοχών της North Solar, η οποία αναπτύσσει φωτοβολταϊκά έργα στη Δυτική Μακεδονία, ισχύος σχεδόν 500 MW.

Βασικός μέτοχος στη ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι το ελληνικό δημόσιο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο κατέχει το 65%. Το εναπομείναν 35% ελέγχεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

H ανακοίνωση της Επ. Ανταγωνισμού

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις16Απριλίου 2021, ομόφωνα, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει,σχετικά με την απόκτηση από την εταιρεία με την επωνυμία «ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε.» του κοινού ελέγχου, μαζί με τους υφιστάμενους μετόχους/πωλητές, δια της εξαγοράς 49% της εταιρείας με την επωνυμία «NORTH SOLAR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία προς της συναλλαγής τελούσε υπό τον έλεγχο των υφιστάμενων μετόχων/πωλητών της.

Συγκεκριμένα,η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011,ότι από την ως άνω γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011,δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News