Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 11:12
BUSINESS & FINANCE

Αισιόδοξη για το καλοκαίρι η TUI, «πετάνε» ήδη οι κρατήσεις

Θα λειτουργήσει το 75% του κανονικού της τουριστικού προγράμματος για την καλοκαιρινή σεζόν

Αισιόδοξη για το καλοκαίρι η TUI, «πετάνε» ήδη οι κρατήσεις

Τα επιτυχημένα εμβολιαστικά προγράμματα θα αποτρέψουν την απώλεια μίας ακόμα καλοκαιρινής σεζόν, εκτίμησε ο επικεφαλής της TUI. «Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι», ανέφερε ο Friedrich Joussen, μιλώντας στο BBC, καθώς αποκάλυψε ότι μόνο το Μάρτιο, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός tour operator είχε 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις.

Συνεπώς, η TUI πρόκειται να λειτουργήσει το 75% του κανονικού της τουριστικού προγράμματος για την καλοκαιρινή σεζόν. «Είμαστε ακόμα αισιόδοξοι ότι θα έχουμε ένα αξιοπρεπές καλοκαίρι», σημείωσε ο Joussen.

Ο CEO της Joussen εκτίμησε ότι κάποιες χώρες θα ζητούν από τους ταξιδιώτες αποδεικτικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού και τόνισε την ανάγκη να μειωθεί το κόστος των τεστ. «Όσο πιο φθηνά γίνονται, τόσο καλύτερα δουλεύει (το σύστημα) και τόσο μικρότερη είναι η ζημιά για την ευρύτερη οικονομία», είπε.  

 

Παράλληλα, ο Joussen εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα προγράμματα εμβολιασμού. «Όλες οι ιατρικές συμβουλές που λαμβάνουμε ως εταιρεία λένε ότι τα υφιστάμενα εμβόλια δουλεύουν με τις μεταλλάξεις που κυκλοφορούν. Μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά κάποιες φορές, αλλά και πάλι, είναι πολύ καλύτερα από το να μην έχει εμβολιαστεί κάποιος», είπε.

Ο Joussen αναφέρθηκε και στην κρατική βοήθεια που έλαβε η TUI για να επιβιώσει εν μέσω της πανδημίας. «Το Βερολίνο είναι ένας πολύ λογικός επενδυτής. Η Γερμανία θα θέλει να αποχωρήσει από το δάνειο το συντομότερο δυνατό», εκτίμησε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News