BUSINESS & FINANCE

Κέκροψ: Νέα εμπλοκή με την υπόθεση των 300 στρεμμάτων στο Ψυχικό

Πτώση σχεδόν 30% για τη μετοχή

Κέκροψ: Νέα εμπλοκή με την υπόθεση των 300 στρεμμάτων στο Ψυχικό

Συνεχίζεται η εμπλοκή σχετικά με την αξιοποίηση των 300 στρεμμάτων που διαθέτει στο Παλαιό Ψυχικό (περιοχή «Λατομείο») η Κέκροψ, καθώς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη μη καθαρογραμμένη απόφαση του Αρείου Πάγου γίνεται δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το Δημόσιο.

Πρόκειται για τη δικαστική διαμάχη που διαρκεί πάνω από 30 χρόνια μεταξύ της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων και του Δημοσίου όσον αφορά το δικαίωμα κυριότητας της συγκεκριμένης έκτασης. Το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 3039/2019 απόφαση είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα κυριότητάς της Κέκροψ επί της επίδικης έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή «Λατομείο»). 

Ωστόσο, το Δημόσιο προχώρησε στην υποβολή στον Άρειο Πάγο αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία έγινε δεκτή, σύμφωνα με το μη καθαρογραμμένο σκέλος της δικαστικής απόφασης. Βάσει της ίδιας απόφασης, απορρίπτεται η πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δημοσίου που είχε καταθέσει ο Δήμος Ψυχικού.

Στην εξέλιξη αυτή αποδίδεται η σημερινή πτώση της τιμής της μετοχής της Κέκροψ σε ποσοστό άνω του 30%, ενώ κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι βρίσκονται σε αναμονή της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης.

Η κυριότητα των οικοπέδων του πρώην λατομείου του Παλαιού Ψυχικού, στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, αποτέλεσε αντικείμενο διεκδίκησης από το Δημόσιο ήδη από το μακρινό 1988. Στόχος της Κέκροψ είναι η ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών σε ένα από τα ελάχιστα οικόπεδα-«φιλέτα» τέτοιου μεγέθους σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής. Ωστόσο, η δικαστική διελκυστίνδα φαίνεται ότι «παγώνει», για πολλοστή φορά, τα σχέδια αξιοποίησης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή εξέλιξη είχε σημαντικό αντίκτυπο και στην «εικόνα» της μετοχής της Κέκροψ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία υποχώρησε κατά σχεδόν 30% και διολίσθησε στα επίπεδα των 2,185 ευρώ.

Τι αναφέρει η εταρεία

Με ανακοίνωσή της που εξέδωσε η Κέκροψ, εξέδωσε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Αναλυτικότερα:

«Η Εταιρεία με την επωνυμία “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.”, εφεξής η Εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή “Λατομείου”), γνωστοποιεί ότι, κατόπιν επικοινωνίας με τη Γραμματεία του Αρείου Πάγου, ενημερώθηκε ότι δημοσιεύθηκε σήμερα, 15 Απριλίου 2021 η υπ’ αριθ. 502/2021 απόφαση του Αρείου Πάγου, δυνάμει της οποίας αναιρείται μεν η με αριθμό 3039/2019 τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (2ο Τμήμα Δημόσιο), αλλά η υπόθεση θα εκδικασθεί κατ’ ουσία στον Αρειο Πάγο, ενώ απορρίφθηκαν οι πρόσθετες παρεμβάσεις. Η Εταιρεία αφού λάβει γνώση του κειμένου της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.

Επισημαίνεται ότι η παρούσα ανακοίνωση δημοσιοποιείται κατόπιν του υπ. αριθμ. 880/15/04/2021 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επιβεβαίωση σχετικών δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News