Business & Finance Πέμπτη 15/04/2021, 13:20
BUSINESS & FINANCE

VivaWallet: Άνοιγμα IBAN λογαριασμού χωρίς έγγραφα

VivaWallet: Άνοιγμα IBAN λογαριασμού χωρίς έγγραφα

Τη δυνατότητα να ανοίξει κάποιος ΙΒΑΝ λογαριασμό και να λάβει όσες digital χρεωστικές κάρτες επιθυμεί χωρίς έγγραφα, δίνει VivaWallet. Το μόνο που απαιτείται είναι η ταυτότητα και η πρόσβαση με κωδικούς του TAXISnet. 

Πώς λειτουργεί

  • Ο καταναλωτής από το κινητό, επιλέγει στο Viva Wallet app «Άνοιγμα λογαριασμού χωρίς έγγραφα μέσω EGov» και κάνει σύνδεση (login) με τα στοιχεία στο TAXISnet
  • Η ταυτοποίηση ολοκληρώνεται απλά και μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας μέσω βιντεοκλήσης

Επιπρόσθετα, οι πελάτες της VivaWallet μπορούν να προσθέσουν τις digital χρεωστικές κάρτες στο Αpple Pay & Google Pay, ώστε να πληρώνουν σε οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα με το κινητό τους.

Η Viva Wallet υλοποίησε τη διασύνδεση και ενεργοποίησε τις παραπάνω δυνατότητες λίγες ώρες μετά το επίσημο λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας eGov-KYC του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης. 

Σκοπός της ηλεκτρονικής υπηρεσίας eGov-KYC είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των μέσων επαλήθευσης στοιχείων, τα οποία εφαρμόζονται ως προς τον πελάτη από τα υπόχρεα πιστωτικά ιδρύματα, γλιτώνοντας από τους πολίτες χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία καθώς δεν χρειάζεται να υποβάλλουν διαρκώς έγγραφα.

Σημειώνεται ότι η VivaWallet εφαρμόζει ήδη την εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονική ταυτοποίηση φυσικών προσώπων με τηλεδιάσκεψη (video conference).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News