Business & Finance Πέμπτη 15/04/2021, 10:07
BUSINESS & FINANCE

Η Σουηδία αυξάνει τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η Σουηδία αυξάνει τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ακόμη 45 δισ. κορώνες (5,31 δισεκατομμύρια δολάρια) θα προσθέσει στον εαρινό της προϋπολογισμό η κυβέρνηση της Σουηδίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και να στηρίξει τη μετάβαση σε μία οικονομία χωρίς ορυκτά καύσιμα. 

Η χώρα απέφυγε τα αυστηρά lockdown που εφαρμόστηκαν από άλλες χώρες για την ανάσχεση της πανδημίας, ωστόσο η επέλαση του ιού ανάγκασε την κεντροαριστερή κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα για την στήριξη εταιρειών και νοικοκυριών, καθώς και για την κάλυψη των αυξημένων δαπανών υγειονομικής περίθαλψης.

«Οι συνολικές δαπάνες που σχετίζονται με τα μέτρα που ελήφθησαν από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονται συνολικά σε πάνω από 400 δισεκατομμύρια κορώνες» ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον. Ένα από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να απασχολούν εργαζόμενους λιγότερες ώρες, έχει επεκταθεί έως το καλοκαίρι.

Με τη χώρα ωστόσο να βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο πανδημικό κύμα πολλά από τα μέτρα ενδέχεται να χρειαστεί να επεκταθούν ξανά και οι τρέχουσες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας μπορεί να αποδειχθούν πολύ αισιόδοξες. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει αρκετό δημοσιονομικό χώρο για να αυξήσει τις δαπάνες.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News