Business & Finance Τετάρτη 14/04/2021, 19:31
BUSINESS & FINANCE

Εμβολιασμός: Πόσες ώρες μπορούμε να λείπουμε από τη δουλειά μας

Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπ. Εργασίας

Εμβολιασμός: Πόσες ώρες μπορούμε να λείπουμε από τη δουλειά μας

Δυνατότητα δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία έως και τρεις ώρες δικαιούνται οι εργαζόμενοι, των οποίων ο εμβολιασμός έχει οριστεί εντός του ωραρίου εργασίας.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ειδικότερα, οι εργοδότες οφείλουν να διευκολύνουν τους εργαζομένους τους με κάθε τρόπο στη διαδικασία προγραμματισμού και προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα κατόπιν των προγραμματισμένων ραντεβού, εφόσον αυτά πραγματοποιούνται εντός του ωραρίου εργασίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται δυνατότητα στους εργαζόμενους να απουσιάσουν με τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη για εύλογο χρονικό διάστημα έως και τρεις ώρες από την εργασία τους, εφόσον ο προγραμματισμένος εμβολιασμός έχει οριστεί εντός του νομίμου ωραρίου εργασίας. Η εν λόγω απουσία θα είναι δικαιολογημένη.

Υπενθυμίζεται ότι από την προσεχή Παρασκευή (16/4) έως και τη Δευτέρα (19/4) θα τεθεί σε εκκίνηση η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες, ηλικίας 18 έως 59 ετών, οι οποίοι διαθέτουν υποκείμενα νοσήματα. Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το είδος των νοσημάτων.

Στις 21 Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα για τους εκπαιδευτικούς και για τις ηλικίες 55 έως 59 ετών, ενώ στις 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50 έως 54 ετών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News