ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Αυτό είναι το νέο fund που ψάχνει ευκαιρίες στα ελληνικά ακίνητα

Τι αναφέρει στο moneyreview.gr ο ιδρυτής του AGVF Ashish Saraff

Αυτό είναι το νέο fund που ψάχνει ευκαιρίες στα ελληνικά ακίνητα

Στο στόχαστρό τους επανατοποθετούν οι ξένοι επενδυτές την ελληνική αγορά ακινήτων, ύστερα από μία περίοδο…αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας. Οι χαμηλές αποτιμήσεις, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των ακινήτων του εξωτερικού και η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των αξιών λόγω της Covid-19, δημιουργούν ευκαιρίες για άντληση υπεραξιών. Αυτό είναι το υπόβαθρο όπου στηρίζεται η είσοδος του Aretha Greece Vision Fund (AGVF), το οποίο ανήκει στη βρετανική επενδυτική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Aretha Capital Partners.

Όπως αναφέρει στο moneyreview.gr ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aretha Capital Partners Ashish Saraff, το fund «επιδιώκει να προσφέρει στους επενδυτές μία μοναδική επενδυτική πρόταση στο ελληνικό real estate, το οποίο ανακάμπτει σταθερά και βρίσκεται σε θετικό έδαφος από την εκδήλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

«Η ελληνική αγορά ακινήτων προσελκύει ισχυρή ζήτηση από Έλληνες και ξένους αγοραστές και εκτιμούμε ότι οι τιμές θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία» σημειώνει.

Και προσθέτει ότι εξετάζει διαφορετικές επενδυτικές ευκαιρίες στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια της πρωτεύουσας με στόχο τη διαμόρφωση ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων με ελκυστικές αποδόσεις.

«Το fund είναι ανοιχτό σε επενδυτές από όλο τον κόσμο, καταγράφοντας σημαντικό ενδιαφέρον, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό» σημειώνει.

Το Aretha Greece Vision Fund επιδιώκει να διαμορφώσει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων με στόχο την άντληση αποδόσεων, ενώ είναι ανοιχτό σε τοποθετήσεις κατ’ ελάχιστον, ύψους 125.000 ευρώ, από «καλά πληροφορημένους ή επαγγελματίες επενδυτές».

Ο Saraff διαβλέπει ισχυρές προοπτικές λόγω τόσο του καθεστώτος της Χρυσής Βίζας, που προβλέπει επενδύσεις τουλάχιστον 250 χιλ. ευρώ σε real estate όσο του Non-dom, των φορολογικών κινήτρων που δίνονται σε όσους μεταφέρουν τη φορολογική έδρα τους στη χώρα μας.

Βασικός, εξάλλου, πυλώνας δραστηριότητας της Aretha Capital Partners είναι η παροχή υπηρεσιών έκδοσης άδειας διαμονής στην Ελλάδα, που εξασφαλίζει πρόσβαση σε 26 χώρες Σένγκεν. Η εταιρεία, δηλαδή, διεκπεραιώνει το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών, από την εύρεση του κατάλληλου ακινήτου, μέχρι τη διαχείρισή του ή και την μίσθωσή τους.

Πάντως, το AGVF, που έχει έδρα την Κύπρο, θα χρειαστεί χρόνο ωσότου διαμορφώσει το κατάλληλο χαρτοφυλάκιο, εκτός κι αν προχωρήσει σε συνεργασίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται, ήδη, στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News