Business & Finance Τρίτη 13/04/2021, 16:39
BUSINESS & FINANCE

Αναστολή εμβολίου J&J: Ανεβαίνουν οι μετοχές των Moderna και Pfizer

Αναστολή εμβολίου J&J: Ανεβαίνουν οι μετοχές των Moderna και Pfizer

Τα κακά νέα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι καλά για τα σκευάσματα της Moderna και της Pfizer, σκέφτηκαν οι επενδυτές. Έτσι, οι μετοχές των δύο φαρμακευτικών εταιρειών αντιδρούν με άνοδο στην είδηση της αναστολής χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ, εξαιτίας περιστατικών θρομβώσεων.

Η μετοχή της Moderna σημείωσε άνοδο έως και 7%, ενώ της Pfizer 1% και της BioNTech 3%. Ο τίτλος της Johnson & Johnson υποχώρησε έως και κατά 3%, αν και στην πορεία ανέκτησε ένα μέρος της πτώσης.

Η αμερικανική αρχή CDC συνέστησε να διακοπεί η χρήση του εμβολίου της J&J κατά του κορωνοϊού, έπειτα από έξι περιστατικά σπάνιων θρόμβων στο αίμα ανάμεσα σε όσους έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, σχεδόν 7 εκατ. άτομα έχουν λάβει το εμβόλιο αυτό στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό των θρομβώσεων είναι 0,00000086%. Πάντως, η αμερικανική αρχή φαρμάκων FDA δεν απέσυρε την άδεια έκτακτης ανάγκης που έχει εκδώσει για τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News