BUSINESS & FINANCE

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα

Διατηρείται το μοντέλο του click in shop

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα

Άνοιγμα των εμπορικών κέντρων από τις 19 Απριλίου, αλλά διατήρηση του μοντέλου του click in shop, των αγορών δηλαδή εντός του καταστήματος, αλλά κατόπιν ραντεβού, αναμένεται να είναι η απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι δεν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην περίπτωση δε, που θα αποφασιστεί άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, αυτό θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο αυτά που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους, όσο και αυτά που βρίσκονται σε εξωτερικούς, προκειμένου, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες, να μην εγείρονται ζητήματα στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Η διατήρηση από την άλλη του μοντέλου του click in shop, η οποία αναμφίβολα περιορίζει τον τζίρο που δυνητικά θα έκανε το λιανεμπόριο εάν δεν λειτουργούσε με το μέτρο αυτό, έως την Μεγάλη Εβδομάδα φαίνεται ότι προκρίνεται. Κι αυτό, διότι σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, το μέτρο αντιμετωπίζεται θετικά από τους λοιμωξιολόγους οι οποίοι ήταν επιφυλακτικοί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης είχε εισηγηθεί τόσο την άρση της αναστολής λειτουργίας των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών, όσο και την κατάργηση του click in shop, δηλαδή να μπορούν οι καταναλωτές να ψωνίζουν χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν προηγουμένως ραντεβού. Αμφότερα τα αιτήματα απορρίφθηκαν από την επιτροπή.

Χθες, πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ανάφερε ότι θα εισηγηθεί αφενός την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων αφετέρου την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, ειδικά όμως μόνο για τους μαθητές λυκείου, οι οποίοι από χθες ξεκίνησαν τη διά ζώσης εκπαίδευση και διενεργούν και τα self tests δύο φορές την εβδομάδα.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα υπόλοιπα φροντιστήρια -για μαθητές γυμνασίου ή ακόμη και δημοτικού- καθώς και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών δεν φαίνεται από την άλλη να είναι για την ώρα τουλάχιστον ακόμη προς συζήτηση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News