Business & Finance Δευτέρα 12/04/2021, 14:18
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχονται οι 187 Ολλανδοί για τις διακοπές-καραντίνας της Ρόδου (φωτογραφίες)

Έρχονται οι 187 Ολλανδοί για τις διακοπές-καραντίνας της Ρόδου (φωτογραφίες)

Λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου οι 187 Ολλανδοί τουρίστες που συμμετέχουν στο «πείραμα» της εταιρείας Sunweb και της κυβέρνησής τους για τον τουρισμό στον καιρό της πανδημίας.

Η Inge Heesterbeek μοιράστηκε με το BBC τις πρώτες φωτογραφίες από το ταξίδι της, λέγοντας ότι ανυπομονεί να γιορτάσει τα 30α γενέθλιά της με το σύντροφό της, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Mitsis Grand Hotel, όπου και θα λάβει χώρα το «πείραμα».

Έρχονται οι 187 Ολλανδοί για τις διακοπές-καραντίνας της Ρόδου (φωτογραφίες)-1
Στο δρόμο για το αεροδρόμιο. (φωτ. BBC)

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια της 8ήμερης παραμονής τους στη Ρόδο, οι Ολλανδοί τουρίστες δεν θα μπορούν να εξέλθουν από το ξενοδοχείο ούτε καν για να κολυμπήσουν στη θάλασσα που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από αυτό.

«Το δωμάτιό μας στο ξενοδοχείο έχει θέα στη θάλασσα, αλλά γνωρίζουμε τους περιορισμούς και θα ακολουθήσουμε τους κανόνες. Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη, επομένως είμαι ενθουσιασμένη που βγαίνω έξω», είπε η Heesterbeek στο BBC.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του πειράματος, που πραγματοποιείται με τη στήριξη της ολλανδικής κυβέρνησης, είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο ο τουρισμός είναι εφικτός στον καιρό της πανδημίας. Όλα τα άτομα του γκρουπ έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού πριν από το ταξίδι τους, το οποίο και θα επαναλάβουν μετά τις διακοπές τους. Επίσης, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα τουλάχιστον για πέντε ημέρες όταν επιστρέψουν στην Ολλανδία.

Έρχονται οι 187 Ολλανδοί για τις διακοπές-καραντίνας της Ρόδου (φωτογραφίες)-2
φωτ.: BBC

«Είναι επιστημονικό και αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Μπορεί να έρθει μία άλλη πανδημία, επομένως  δεν είναι κακή ιδέα να δοκιμάσουμε πράγματα, ώστε την επόμενη φορά να ξέρουμε εάν αυτή είναι η λύση», είπε η Heesterbeek. «Πολύς κόσμος εδώ (στην Ολλανδία) δεν τηρεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως για παράδειγμα στο σούπερ μάρκετ, ενώ στο ξενοδοχείο θα υπάρχουν κανόνες και άνθρωποι που  θα μας τους θυμίζουν, επομένως νιώθω πολύ ασφαλής», σημείωσε.

Moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News