Business & Finance Δευτέρα 12/04/2021, 14:09
BUSINESS & FINANCE

Ρέγκλινγκ: Οι εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνουν εγκαίρως

Ρέγκλινγκ: Οι εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνουν εγκαίρως

Αισιόδοξος ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνουν εντός του καλοκαιριού εμφανίστηκε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας (ESM).

«Το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι έτοιμο εγκαίρως. Ουδέποτε υπήρχε προσδοκία ότι τα χρήματα θα εκταμιευτούν πριν τα μέσα του 2021» τόνισε, μιλώντας στο Bloomberg TV, απορρίπτοντας τις ανησυχίες περί καθυστερήσεων.

Σημείωσε δε, ότι η όλη διαδικασία θα είχε κυλήσει γρηγορότερα, αν δεν απαιτούταν η έγκριση του project από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι το Ταμείο των 750 δισ. ευρώ εστιάζει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας της οικονομίας, και όχι στην τόνωση της ζήτησης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του αμερικανικού πακέτου βοήθειας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Ειδική αναφορά έκανε και στο προσωρινό «μπλόκο» από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, το οποίο εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας.  Παρότι παραδέχθηκε ότι «προσθέτει ένα στοιχείο αβεβαιότητας», υπενθύμισε ότι η γερμανική δικαιοσύνη είχε εγκρίνει στο παρελθόν αντίστοιχα προγράμματα βοήθειας. «Δεν θα μου έκανε έκπληξη, αν συμβεί κάτι τέτοιο και τώρα» σχολίασε με νόημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα περιμένει έως και 4 δισ. ευρώ εντός του 2021 από τα συνολικά 32 δισ. ευρώ, τα οποία της αναλογούν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News