Business & Finance Κυριακή 11/04/2021, 09:49
BUSINESS & FINANCE

Κίνα: Με θετικό πρόσημο οι εξαγωγές παιχνιδιών το 2020

Κίνα: Με θετικό πρόσημο οι εξαγωγές παιχνιδιών το 2020

Αύξηση, παρά την πανδημία, κατέγραψαν οι εξαγωγές παιχνιδιών το 2020 στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα παιχνιδιών παγκοσμίως.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua επικαλούμενο στοιχεία της κινεζικής ένωσης παραγωγών παιχνιδιών η Κίνα εξήγε παιχνίδια αξίας περίπου 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, σημειώνοντας αύξηση 7,5% σε ετήσια βάση. Οι εξαγωγές παιχνιδιών συνέχισαν να καταγράφουν αύξηση και φέτος, με την αξία των εξαγωγών να φτάνει τα 5,02 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Οι εξαγωγές παιχνιδιών από την Κίνα κινούνται ανοδικά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατήρησαν τη θέση τους ως ο κορυφαίος εισαγωγέας παιχνιδιών που κατασκευάστηκαν στην Κίνα πέρυσι. Συγκεκριμένα οι εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,8% σε ετήσια βάση σε 8,57 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ένωση. Οι εξαγωγές παιχνιδιών σε αγορές όπως η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και η Μαλαισία σημείωσαν διψήφια αύξηση το 2020, ενώ αύξηση 67,8% κατέγραψαν οι εξαγωγές προς τη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News