Business & Finance Κυριακή 11/04/2021, 07:59
BUSINESS & FINANCE

Ο νέος χάρτης στο λιανεμπόριο

Τι αλλάζει από αύριο Δευτέρα

Ο νέος χάρτης στο λιανεμπόριο

Χωρίς το πλαφόν των 20 πελατών ανά κατάστημα, όριο το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις, θα λειτουργεί από αύριο το λιανικό εμπόριο με τις μεθόδους του click away και του click inside. Πλέον, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η αναλογία πληθυσμού / εμβαδού έχει ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά και για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Παράλληλα από αύριο Δευτέρα ανεβάζουν ρολά και τα εμπορικά καταστήματα στην Αχαΐα, τα οποία θα λειτουργούν με click in shop και click away, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν μόνο με click away. Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή.

Όπως έχει γράψει το moneyreview.gr ανοιχτά προκειμένου να δουλέψουν και με τη μέθοδο του click in shop θα είναι από την ερχόμενη Τρίτη και τα μεγάλα ΙΚΕΑ σε Αθήνα, Λάρισα και Γιάννενα, τα οποία η εταιρεία είχε επιλέξει να λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away, καθώς το όριο των 20 ατόμων που ίσχυε μέχρι τώρα καθιστούσε ασύμφορη τη λειτουργία με το μοντέλο click in shop. Μετά την ελαστικοποίηση των μέτρων που ανακοινώθηκε, η διοίκηση της επιχείρησης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «MR», αποφάσισε να ανοίξει τα καταστήματα για αγορές εντός, κατόπιν βεβαίως ραντεβού, που βρίσκονται στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», στον Κηφισό, στη Λάρισα και στα Γιάννενα. Το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να λειτουργήσει με το μοντέλο click away, καθώς μόνο αυτό επετράπη, ενώ το Κέντρο Παραγγελιών και Παραλαβών στην Πάτρα αναμένεται να λειτουργήσει με το σύστημα click in shop και με το μοντέλο click away.

Κλειστά παραμένουν στο μεταξύ τα εμπορικά κέντρα, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη να δηλώνει πως το υπουργείο θα ξαναθέσει το ζήτημα στην Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα.

«Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα» ανέφερε χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Εμείς ζητήσαμε και χθες να ανοίξουν. Η επιτροπή δίστασε και είπε να περιμένουμε μία εβδομάδα. Θα το ξαναθέσουμε την επόμενη εβδομάδα» είπε.

Εκτίμησε ακόμη πως η λειτουργία τους δεν πρόκειται να επιδεινώσει την επιδημιολογική εικόνα. «Έχω κάνει αυτοψία σε πολλά μεγάλα εμπορικά κέντρα. Η ευταξία και οι επενδύσεις που έχουν κάνει σε μηχανήματα υγείας είναι πολύ μεγάλη. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να πείσω την επιτροπή εφόσον και τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλύτερα» πρόσθεσε.

Από αύριο επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση τον ΚΑΔ 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ Play και τον ΚΑΔ 92.00.12 που αφορά στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα με κερματοδέκτη, που παραμένουν κλειστά.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News