Business & Finance Σάββατο 10/04/2021, 13:16
BUSINESS & FINANCE

Σαρλ Μισέλ: Επαρκές το Ταμείο Ανάκαμψης

Σαρλ Μισέλ: Επαρκές το Ταμείο Ανάκαμψης

Η αντίδραση της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας είναι ισχυρή και δεν υστερεί συγκριτικά με το σχέδιο ανάκαμψης των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην εφημερίδα «Les Echos».

Το περασμένο καλοκαίρι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν στη συγκρότηση ενός ταμείου ανάκαμψης με κεφάλαια 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (892,2 δισεκατομμύρια δολάρια) με τις κυβερνήσεις των χωρών της Ένωσης να καταθέτουν ακόμη λεπτομερή σχέδια δαπανών. Την ίδια ώρα σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη επικρατεί δυσαρέσκεια για τον αργό ρυθμό διάθεσης των κονδυλίων.

«Γνωρίζω καλά, ότι μερικοί κρίνουν (το ταμείο) ως ανεπαρκές, κάνοντας μία σύγκριση με το σχέδιο ανάκαμψης των ΗΠΑ. Δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή» φέρεται να δήλωσε ο Μισέλ σε μία συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην αναφερόμενη γαλλική εφημερίδα.

Ο Μισέλ, που προεδρεύει στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε., δήλωσε ότι υπήρξαν δαπάνες έκτακτης ανάγκης από τα κράτη-μέλη, από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και ότι οι προσφερόμενες κοινωνικές παροχές στην Ευρώπη, είναι πιο γενναιόδωρες, από ό,τι στις ΗΠΑ.

«Μας επέτρεψαν να απορροφήσουμε καλύτερα το σοκ και να συμβάλουμε στην ανάκαμψη. Όταν συνδυάσεις όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, η πεποίθησή μου είναι ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο, είναι πολύ ισχυρό» πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News