Business & Finance Παρασκευή 9/04/2021, 13:33
DAILY MAIL

Ανοίγει ο δρόμος για τους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα

Μάλλον στις «πράσινες» χώρες η Ελλάδα

Ανοίγει ο δρόμος για τους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα

Θετικές εξελίξεις προμηνύονται για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ενταχθεί στην «πράσινη» λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, με βάση την οποία οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, το σύστημα των «πράσινων» κρατών έχει ήδη λάβει την απαιτούμενη έγκριση από την κυβέρνηση και θα περιλαμβάνει όλους τους προορισμούς, όπου οι Βρετανοί θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν για τουριστικούς λόγους.

Πρόκειται, επί της ουσίας, για μία λίστα χωρών του εξωτερικού, ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία της κάθε μίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα τουριστικά ταξίδια των Βρετανών, βέβαια, θα αποτελεί η διενέργεια μοριακού τεστ, κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα. Κι αυτό, προκειμένου να αποτραπεί η αναζωπύρωση της πανδημίας και η εκδήλωση ενός τέταρτου κύματος.

Στις «πράσινες» χώρες, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα μπορούσε να συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, παρά την πρόσφατη αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων Covid. Στις «σίγουρες», σε κάθε περίπτωση, συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, καθώς και τα περισσότερα κράτη της Καραϊβικής.

Όσον αφορά το πότε ακριβώς θα επιτραπούν τα ταξίδια για τουριστικούς λόγους, η Daily Mail προεξοφλεί ότι αυτό θα γίνει στις 17 Μαΐου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, το οποίο είναι δρομολογημένο για τις 14 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε προσφάτως ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν λίαν συντόμως και θα αφορούν τόσο την ημερομηνία επανέναρξης των ταξιδιών όσο και τις χώρες, όπου θα επιτρέπονται τα ταξίδια.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση με τις μεταλλάξεις και τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, θα επιβεβαιώσουμε εγκαίρως αν τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια θα συνεχιστούν από τις 17 Μαΐου ή αν θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο» είχε ανακοινώσει στις 5 Απριλίου.

Η Ελλάδα ευελπιστεί ότι θα βρίσκεται στην «πράσινη» κατηγορία, η οποία θα επιτρέψει την απρόσκοπτη ροή των Βρετανών τουριστών προς τους θερινούς προορισμούς της χώρας μας.

Εξάλλου, σύμφωνα με την πλατφόρμα αεροπορικών κρατήσεων Skyscanner, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως το νέο «place to be» για τους Βρετανούς. Ως προορισμός, ήταν πάντα δημοφιλής, όμως το 2020 ήταν η χρονιά της, εξηγεί χαρακτηριστικά o Μάρτιν Νόλαν, ειδικός της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού έχει ανακοινωθεί για τις 14 Μαΐου και θα αφορά όσους πολίτες ξένων χωρών α) έχουν ήδη εμβολιαστεί, β) έχουν αρνητικό μοριακό τεστ ή γ) έχουν αντισώματα κατά της Covid-19.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News