Business & Finance Πέμπτη 8/04/2021, 18:18
BUSINESS & FINANCE

Εισαγγελέας για Folli – Follie: Κουτσολιούτσοι και 18 ακόμη σε δίκη

Αποφασίζει το Δικαστικό Συμβούλιο

Εισαγγελέας για Folli – Follie: Κουτσολιούτσοι και 18 ακόμη σε δίκη

Την πρότασή της για παραπομπή 21 ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση της Folli – Follie, ολοκλήρωσε η αρμόδια Εισαγγελέας.

Μάλιστα, η επίμαχη πρόταση έχει ήδη διαβιβαστεί στο δικαστικό συμβούλιο, ανοίγοντας ακόμη ένα επεισόδιο όσον αφορά το δικαστικό – ποινικό σκέλος του εταιρικού σκανδάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα 21 άτομα, για τα οποία υπάρχει εισήγηση για παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, συγκαταλέγονται ο ιδρυτής της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, και ο γιος του, Τζώρτζης.

Αμφότεροι, προτείνεται να παραπεμφθούν για συνολικά πέντε κακουργήματα:

  • απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού
  • ξέπλυμα μαύρου χρήματος
  • χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση
  • διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση
  • πλαστογραφία

Για τον Δημήτρη Κουτσολιούσο, επίσης, προτείνεται και η παραπομπή για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, μεγέθους 616 σελίδων, Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος συγκρότησαν «επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα», από κοινού με τον οικονομικό επικεφαλής του ασιατικού σκέλους του Ομίλου, με σκοπό την κατ’ εξακολούθηση τέλεση πλαστογραφίας και απάτης «υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ)».

Η υπόθεση πλέον περιέρχεται στα «χέρια» του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται να αποφασίσει ποιοι και πόσοι θα τεθούν τελικά ενώπιον της Δικαιοσύνης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News