Business & Finance Πέμπτη 8/04/2021, 15:02
BUSINESS & FINANCE

Eurolife: Στα 22,2 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του 2020

Άνοδος 13% στα προ φόρων κέρδη

Eurolife: Στα 22,2 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του 2020

Σε 22,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου Eurolife FFH για το 12μηνο του 2020, με το συνολικό ενεργητικό να φθάνει τα 3,5 δισ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια τα 738 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη του προηγούμενου έτους, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 448,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 13% σε 151,9 εκατ. ευρώ. 

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και τα μερίδια αγοράς (10% σε επίπεδο Ομίλου) και συγκεκριμένα 16% στις Ασφάλειες Ζωής και 3% στις Γενικές Ασφάλειες. 

Μέσα στο 2020, όπως έγινε γνωστό, η Eurolife έδωσε 291,86 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις, οι οποίες αφορούσαν ασφαλιστικές αποζημιώσεις ζωής και γενικών ασφαλίσεων, καθώς και πληρωμές ασφαλισμάτων λήξης και αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής δημιουργίας κεφαλαίου, σε Ελλάδα και Ρουμανία. 

Στο μεταξύ, το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων των ατομικών προγραμμάτων διαχείρισης κεφαλαίου εξασφάλισε υψηλές αποδόσεις ύψους 3,24%, ενώ η απόδοση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων των ομαδικών προγραμμάτων διαχείρισης κεφαλαίου έκλεισε στο 2,78

«Ο Όμιλος Eurolife FFH κινήθηκε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας την κορυφαία μας θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών μας και στη στήριξη της κοινωνίας με έργα που έμπρακτα βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων» έσπευσε να διαβεβαιώσει.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News