Business & Finance Τετάρτη 7/04/2021, 15:03
ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΚΕΠΕ: Μικρή αύξηση στον δείκτη «φόβου» τον Μάρτιο

Στο 25,96% στις 31 Μαρτίου

ΚΕΠΕ: Μικρή αύξηση στον δείκτη «φόβου» τον Μάρτιο

Μικρή αύξηση εμφάνισε τον Μάρτιο ο δείκτης φόβου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ο οποίος αφορά την αβεβαιότητα όσων συμμετέχουν στην αγορά παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ειδικότερα, ο δείκτης τεκμαρτής μεταβλητότητας «KEPE GRIV», ή αλλιώς γνωστός ως δείκτης «φόβου», αυξήθηκε στο 25,97% στις 31 Μαρτίου από 23,86% στις 26 Φεβρουαρίου.

ΚΕΠΕ: Μικρή αύξηση στον δείκτη «φόβου» τον Μάρτιο-1

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, αποτυπώνει την αύξηση της αβεβαιότητας για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς.

Παρ’ όλα αυτά, ο εν λόγω δείκτης παρέμεινε σε επίπεδα χαμηλότερα του ιστορικού μέσου όρου (από τον Ιανουάριο του 2004) , ο οποίος κυμαίνεται στο 32,94%.

Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2021 η μέση ημερήσια τιμή του δείκτη διαμορφώθηκε στο 25,35% από 23,71% τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης φόβου αποτυπώνει την αβεβαιότητα των συμμετεχόντων στην αγορά παραγώγων για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς και υπολογίζεται στη βάση των τιμών των δικαιωμάτων προαίρεσης του δείκτη FTSE/X.A. Large Cap.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News