Business & Finance Τρίτη 6/04/2021, 21:43
ΣΟΥΗΔΙΑ

Σουηδία: Και οι τράπεζες στη β΄φάση του πιλοτικού προγράμματος για e-κορώνα

Σουηδία: Και οι τράπεζες στη β΄φάση του πιλοτικού προγράμματος για e-κορώνα

Στη δεύτερη φάση του πιλοτικού της προγράμματος για την έκδοση της ψηφιακής κορώνας προχωρά η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, συμπεριλαμβάνοντας και τις εμπορικές τράπεζες και τις εταιρείες πληρωμών στον χώρο λιανικής, όπως επισημαινεται σε ανακοίνωση της ίδιας της κεντρικής τράπεζας.

«Η τεχνολογία προσφέρει νέες δυνατότητες, οι οποίες όμως δεν έχουν δοκιμαστεί στον πραγματικό κόσμο, δηλ. στην επεξεργασία των πληρωμών στον χώρο της λιανικής ως προς την εμβέλειά τους και το επίπεδο ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία συνοδεύεται και από έκθεση σχετικά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει ενα χρόνο με στόχο να δοκιμαστούν οι πιθανοί σχεδιασμοί για τη δημόσια χρήση της e-κορώνας στη Σουηδία.

Η κεντρική τράπεζα δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει ποιές τράπεζες ή πάροχοι πληρωμών θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση των δοκιμών, όμως απώτερος στόχος είναι να διαπιστωθεί σε τί εμβέλεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή κορώνα τόσο για μεγάλες εμπορικές συναλλαγές όσο και για μικρότερες στον χώρο του λιανεμπορίου. 

Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο εκπονούν σχέδια, η καθεμία σε διαφορετικό βαθμό, για την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων, σε μία προσπάθεια να μειώσουν την χρήση του ρευστού που τυπώνουν αλλά και ως ένα μέσο για να επιταχύχουν τις πληρωμές τόσο αυτές εντός των χωρών όσο και τις διασυνοριακές.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News