Business & Finance Τρίτη 6/04/2021, 18:02
BUSINESS & FINANCE

Τέλος οι «εικόνες» άδειων γραφείων στο Σίτι

Τέλος οι «εικόνες» άδειων γραφείων στο Σίτι

Εκατοντάδες τραπεζίτες της JP Morgan και της Goldman Sachs επιστρέφουν σταδιακά στα γραφεία τους, στο κέντρο του Λονδίνου, μετά την «χαλάρωση» της οδηγίας της βρετανικής κυβέρνησης περί προαιρετική τηλεργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου το 15% των εργαζομένων της JP Morgan στην πόλη -1.800 σε απόλυτους αριθμούς- προτίμησε να εργαστεί από το γραφείο αντί του σπιτιού.

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs εκτιμά ότι η προσέλευση στο γραφείο θα φθάσει σχεδόν το 20% τις επόμενες εβδομάδες -σε σύνολο 6.000 εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται στην βρετανική πρωτεύουσα.

Κι όλα αυτά, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο σιγά – σιγά εξέρχεται από το τρίτο κατά σειρά lockdown, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να ετοιμάζεται για τη μετα-Covid περίοδο.

Το μόνο σίγουρο είναι, πάντως, ότι οι «εικόνες» των άδειων γραφείων στο Σίτι του Λονδίνου δύσκολα θα επαναληφθούν τους επόμενους μήνες.

Χθες, άλλωστε, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι από τις 12 Απριλίου θα ανοίξουν ξανά οι παμπς, τα καταστήματα λιανικής, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News