Business & Finance Τρίτη 6/04/2021, 12:14
BUSINESS & FINANCE

Notos: Πώς θα απαντήσει στο πρόστιμο

Τι υποστηρίζει η εταιρεία

Notos: Πώς θα απαντήσει στο πρόστιμο

Σε ένσταση για το πρόστιμο συνολικού ύψους 8.000 ευρώ φέρεται να είναι διατεθειμένη να προβεί η Notos, πρόστιμο που επιβλήθηκε καθώς χθες άνοιξε τα καταστήματά της σε Αθήνα και Πειραιά, κατά παράβαση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Πηγές της εταιρείας, η οποία δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για κατάστημα shop in shop κι επομένως θεώρησαν ότι έπρεπε να λειτουργήσουν. Θέτουν δε το ερώτημα για ποιο λόγο την ίδια ώρα άνοιξε το Hondos Center, το οποίο θεωρούν ότι πρόκειται επίσης για shop in shop κατάστημα.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν επίσης ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να καταστρατηγήσουν τον νόμο και ότι δεν έχουν αντίρρηση να είναι κλειστό το κατάστημα, σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι κλειστά και τα υπόλοιπα καταστήματα που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. 

Σημειώνεται, πάντως, ότι χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Π. Σταμπουλίδης σε επικοινωνία που είχε το «MR» είχε επισημάνει ότι η επιχείρηση Notos είχε ενημερωθεί γραπτώς από το υπουργείο ότι δεν επιτρέπεται να ανοίξει. 

Αυτό, πάντως, που φαίνεται να είναι το κρίσιμο σημείο για το εάν μια επιχείρηση κρίνεται ως κατάστημα shop in shop η όχι είναι εάν απασχολεί προσωπικό τρίτων (των προμηθευτών της), κάτι που ισχύει στην περίπτωση της Notos. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News