Business & Finance Τρίτη 6/04/2021, 10:33
BUSINESS & FINANCE

«Καμπανάκι» για τις σχολές οδηγών – «Το 30% μπορεί να μην καταφέρει να ανοίξει»

«Καμπανάκι» για τις σχολές οδηγών – «Το 30% μπορεί να μην καταφέρει να ανοίξει»

Άμεση επαναλειτουργία των σχολών οδηγών ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής Νίκος Γρέντζελος, προειδοποιώνοντας πως είναι πιθανό το 30% των επιχειρήσεων του κλάδου να μην καταφέρουν να ανοίξουν καν λόγω των τεράστιων δυσχερειών.

Όπως αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε σχετική ανάρτησή του, σε συνέντευξή του στο ΑΡΤ TV ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε τη μεγάλη ζημία που έχει υποστεί ο κλάδος στη διάρκεια της πανδημίας, υπενθυμίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο οι σχολές οδηγών έχουν λειτουργήσει μόλις τέσσερις μήνες.

Παράλληλα, όπως είπε, οι επαγγελματίες εκπαιδευτές έμειναν εκτός των Επιστρεπτέων Προκαταβολών και ενδεχομένως να αποκλειστούν επίσης από την επιδότηση των παγίων δαπανών αν δεν ενταχθούν σε αυτήν οι αυτοαπασχολούμενοι, κατηγορία στην οποία ανήκει το 90% του κλάδου.

Ο κ. Γρέντζελος επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για το άνοιγμα των σχολών οδηγών, αφού τα μαθήματα οδήγησης γίνονται με ραντεβού, που μπορούν εύκολα να ιχνηλατηθούν, ενώ λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News