Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 21:26
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ

Επ. Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» για την εξαγορά της Axa από την Assicurazioni Generali

Επ. Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» για την εξαγορά της Axa από την Assicurazioni Generali

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της «Axa Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία» από την «Assicurazioni Generali – Societa per Azioni».

Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τμήμα, την 01/04/2021, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 732/2021 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 29/01/2021, γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση της απόκτησης του 99,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία «Axa Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία» από την εταιρεία με την επωνυμία «Assicurazioni Generali – Societa per Azioni».

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τμήμα, έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά πρωτίστως την ευρύτερη αγορά παροχής ασφαλίσεων κατά κινδύνων ζωής και ασφαλίσεων κατά κινδύνων ζημιών και αντασφαλιστικών υπηρεσιών και τις υπο-αγορές των ασφαλίσεων κινδύνων για μεταφερόμενα εμπορεύματα, πυρκαϊά και στοιχεία φύσης και λοιπές ζημιές αγαθών, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/201, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά». 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News