Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 16:09
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Γιατί αυξάνεται η αξία της κατά 50 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

Άλμα 8% για τη μετοχή

Tesla: Γιατί αυξάνεται η αξία της κατά 50 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

Έτοιμη να προσθέσει ακόμη 50 δισ. δολάρια στη συνολική κεφαλαιοποίηση είναι η Tesla, η οποία καταγράφει νέο ράλι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τις πωλήσεις ρεκόρ για το α’ τρίμηνο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενισχύεται κατά 8% στην προ-αγορά της Wall Street, ετοιμάζοντας να εμφανίσει τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη του τελευταίου μήνα.

Το νέο μπαράζ αγορών εδράζεται στα άκρως ικανοποιητικά μεγέθη των πρώτων τριών μηνών του έτους, με τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να διαμορφώνονται σε 184.800, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση του 2020 (88.400 οχήματα).

Κι αυτό, μάλιστα, παρά τα προβλήματα παραγωγής που σημειώθηκαν στα εργοστάσια της εταιρείας του Ίλον Μασκ, ως απόρροια των παγκόσμιων ελλείψεων σε μικροτσίπς.

Οι αναλυτές, πάντως, αισιοδοξούν ότι η Tesla θα καταφέρει να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την παραγωγή και τους επόμενους μήνες, κόντρα στα προβλήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία επηρεάζεται δυσμενώς από τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς.

Μετά τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, οι περισσότεροι αναλυτές έσπευσαν να αναθεωρήσουν επί τα βελτίω την τιμή – στόχο για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία σήμερα κυμαίνεται στα 661 δολάρια.

Η μέση τιμή στόχος, ως εκ τούτου, διαμορφώνεται πλέον στα 712,5 δολάρια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Refinitiv. Η κεφαλαιοποίηση δε, ανέρχεται σε 635 δισ. δολάρια, έχοντας παρουσιάσει σωρευτικά κέρδη άνω του 500% κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News