Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 14:24
BUSINESS & FINANCE

Τουρισμός: Πώς η Ελλάδα νίκησε την Ισπανία στις καρδιές των Βρετανών

Τουρισμός: Πώς η Ελλάδα νίκησε την Ισπανία στις καρδιές των Βρετανών

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον για το πότε θα επιτραπεί και πάλι στους Βρετανούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Όμως πολλοί δεν μπορούν να περιμένουν. Στο ταξιδιωτικό σάιτ Skyscanner, διαπιστώνεται ήδη αύξηση στις αναζητήσεις και τις κρατήσεις.

Ωστόσο, η αλλαγή στις προτιμήσεις των Βρετανών ταξιδιωτών είναι εμφανής.

Η Ισπανία είναι παραδοσιακά ο αγαπημένος τους ευρωπαϊκός προορισμός, με τη χώρα να προσελκύει το 2019 περισσότερους από  18 εκατ. Βρετανούς τουρίστες. Όμως φέτος, η Ελλάδα απειλεί αυτή την πρωτιά. 

«Ενώ οι Βρετανοί τουρίστες εξακολουθούν να περιμένουν το ‘πράσινο φως’ για να μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά, είδαμε μία μεγάλη αντίδραση στις τελευταίες ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη του ανοίγματος, με μία εκτίναξη των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2021 και μετά», είπε στο Express.co.uk ο Martin Nolan, της Skyscanner.

«Οι κοντινοί ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι δημοφιλείς για τους καλοκαιρινούς μήνες, με τους ταξιδιώτες να εναποθέτουν τις ελπίδες τους  για ένα διάλειμμα στη θάλασσα στις αγαπημένες τους Ισπανία και Πορτογαλία, καθώς και στην Ιταλία, την Τουρκία αλλά και το νέο αγαπημένο προορισμό, την Ελλάδα», προσθέτει.

«Η παραδοσιακά αγαπημένη Ισπανία σχεδόν νικήθηκε από την Ελλάδα για την κορυφαία θέση στις προτιμήσεις», επισημαίνει ο Nolan.

Σύμφωνα με την Skyscanner, η Ελλάδα αναδεικνύεται στο νέο «place to be» για τους Βρετανούς. Ως προορισμός, ήταν πάντα δημοφιλής, όμως το 2020 ήταν η χρονιά της, εξηγεί ο ειδικός της εταιρείας. «Την αναφέραμε στην καμπάνια των προορισμών μας για το 2021, αφότου ξεπέρασε την Ισπανία για να γίνει ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς το 2020», σημειώνει ο Nolan και προβλέπει ότι η δημοτικότητα της Ελλάδας θα συνεχιστεί και το 2021, «καθώς ο κόσμος έχει ακόμα τις εικόνες από την περασμένη χρονιά στο μυαλό του, την ώρα που αρχίζει να ψάχνει το επόμενο ταξίδι του».

Η Skyscanner βλέπει ότι οι κρατήσεις των Βρετανών για την Ελλάδα εστιάζουν κυρίως στον Αύγουστο, με τις τιμές να παραμένουν χαμηλότερες για το συγκεκριμένο μήνα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News