Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 11:27
BUSINESS & FINANCE

Π. Σταμπουλίδης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο

Π. Σταμπουλίδης: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο» δήλωσε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους. 

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Αν διατηρήσουμε την αγορά σε μία τάξη, και δε δούμε ξανά συνωστισμό σε εμπορικούς δρόμους, μπορούμε να συνεχίσουμε. Αν όμως δεν τηρούνται τα μέτρα, το μυαλό μας είναι να διασφαλίσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

O ίδιος υπενθύμισε ότι «για να πάμε σε εμπορικό κατάστημα πρέπει να έχουμε κλείσει ραντεβού με την επιχείρηση και έχουμε απαντητικό ή mail ή μήνυμα». «Μετά στέλνουμε στο 13032 μόνο το ονοματεπώνυμό μας για να πάμε στο ραντεβού μας. Κατά τον έλεγχο ο πολίτης πρέπει να επιδείξει το μήνυμα στο 13032 και το αποδεικτικό μήνυμα από την επιχείρηση. Η διάρκεια του μηνύματος είναι τρεις ώρες, και μπορούμε να πάμε σε όσα μαγαζιά έχουμε κλείσει ραντεβού. Επίσης είναι για μία φορά την ημέρα αυτό το μήνυμα και έτσι ελπίζουμε ότι θα ελέγξουμε την κατάσταση» είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

Για την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη είπε πως «η επιτροπή είναι αυτόνομο όργανο και λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του σκοπού της». «Έκανε μια εισήγηση, και τον πρώτο λόγο των έχουν οι υγειονομικοί. Πρέπει όμως όταν λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, όπως είναι οι επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλείο χρηματοδοτικό έχουμε. Το επίδομα θα είναι ένα ικανό πόσο που αφορά στο σύνολο της χώρας, όχι μόνο τις τρεις περιοχές» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα συνέστησε υπομονή. «Θα κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τι θα γίνει. Η πανδημία έχει άλλη δυναμική μέρα με τη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News