REDS

Cambas project: Εγκρίθηκε το προεδρικό διάταγμα της επένδυσης €200 εκατ.

Cambas project: Εγκρίθηκε το προεδρικό διάταγμα της επένδυσης €200 εκατ.

Τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για την ανάπτυξης του πολυχώρου Cambas Project “ξεκλειδώνει” η έγκριση, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, της Πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ) στη θέση Κάντζα του Δήμου Παλλήνης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, η ρύθμιση αφορά σε μελέτη πολεοδόμησης, σε συνέχεια του Προεδρικού Διατάγματος 19/10/11, ΦΕΚ 288/ΑΑΠ, με το οποίο είχε εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και χαρακτηρίστηκαν και οριοθετήθηκαν ως «ΠΟΑΠΔ Τριτογενούς Τομέα» εδαφικές εκτάσεις του πρώην κτήματος Καμπά.

Σήμερα, με το δεύτερο, κατά σειρά, Προεδρικό Διάταγμα εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο και ο πολεοδομικός κανονισμός της Π.Ο.Α.Π.Δ και επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων που διατρέχουν και γειτνιάζουν με την περιοχή. Οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου οργανώνονται σε 3 Ζώνες:

1η Ζώνη: Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων,

2η Ζώνη: Προστασίας  του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά και

3η Ζώνη: Προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου. Επίσης, καθορίζονται πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι – οικολογικοί αμπελώνες καθώς και  χώρος εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού.

«Με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται οι πολεοδομικοί όροι, το Cambas Project βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, καθώς μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση οικοδομικών αδειών για να ξεκινήσει το έργο. Η εν λόγω επένδυση είναι υπερτοπικού χαρακτήρα και μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας υπεραξία στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς.

Επένδυση 200 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ που θα διαθέτει χρήσεις γραφείου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού και δομήσιμη επιφάνεια 89.000 τετραγωνικών μέτρων που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο (με εμβαδόν 12.180 τ.μ.), εμπορικές επιφάνειες (16.400 τ.μ.) και γραφεία (51.220 τ.μ.).

Κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη θα παίζει το “Central Plaza”, ένας ανοιχτός χώρος που θα φιλοξενεί υπαίθριες δραστηριότητες (προβολές κινηματογραφικών ταινιών, πολιτιστικά δρώμενα κτλ.), ενώ θα περιλαμβάνει έναν αστικό αγρό και αμφιθεατρικό πάρκο.

H ανάπτυξη θα διαθέτει ακόμη μία εκκλησία, χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων, χώρο εστίασης σε εγγύτητα με τεχνητή λίμνη και μουσείο οινοποιίας. Προαπαιτούμενο βέβαια, για την εκκίνηση και υλοποίηση του έργου είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News