Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 21:24
ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Λαγκάρντ: Σε τέσσερα χρόνια το ψηφιακό ευρώ από την ΕΚΤ

Λαγκάρντ: Σε τέσσερα χρόνια το ψηφιακό ευρώ από την ΕΚΤ

Γύρω στο 2025 υπολογίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έχει εκδώσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα, εάν τα μέλη του δ.σ. δώσουν το πράσινο φως για την εκπόνηση του εν λόγω σχεδίου εφέτος το καλοκαίρι, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg, η Λαγκάρντ ανέφερε ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί περίπου τέσσερα ακόμη χρόνια, ίσως και λίγο περισσότερο. «Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το σωστό, το οφείλουμε άλλωστε στους Ευρωπαίους», είπε χαρακτηριστικά. 

Η ΕΚΤ αναμένεται να παρουσιάσει μία ανάλυση με βάση 8.000 απαντήσεις που έλαλβε στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει αρχίσει αναφορικά με την έκδοση ψηφιακού νομίσματος. Η ανάλυση αυτή θα σταλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια το δ.σ. της ΕΚΤ θα αποφασίσει στα μέσα του έτους εάν θα προχωρήσει σε πειραματική δοκιμή. 

Η δεύτερη απόφαση – για το εάν δηλ. η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην έκδοση ψηφιακού νομίσματος – θα ληφθεί μετά από έξι μήνες, όπως εξήγησε η Λαγκάρντ. «Πρόκειται για μία τεχνική διαδικασία αλλά συγχρόνως και μία δομική αλλαγή. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το εγχείρημα αυτό δεν θα είναι σε βάρος κανενός άλλου συστήματος, αλλά αντίθετα θα ενισχύσει το υπάρχον σύστημα», τόνισε. Τα μετρητά θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα, συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News