Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 16:57
BUSINESS & FINANCE

Ισπανία: Ταφόπλακα για τον τουρισμό οι μάσκες στην παραλία;

Ισπανία: Ταφόπλακα για τον τουρισμό οι μάσκες στην παραλία;

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας η κυβερνητική απόφαση που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, δηλαδή ακόμα και στις παραλίες ή της πισίνες, έστω και εάν είναι δυνατή η τήρηση αποστάσεων.

«Περνάμε μία κόλαση, με χιλιάδες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις να απειλούνται και τώρα θέλουν να μετατρέψουν τις παραλίες σε ανοικτά νοσοκομεία», είπε στην El Pais ο José Luis Zoreda, αντιπρόεδρος της τουριστικής ένωσης Exceltur.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου διαμαρτύρονται ότι η κυβέρνηση δεν συζήτησε μαζί τους την απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε χθες.

«Ήδη έχουμε ξεγράψει το Πάσχα σαν χαμένο και τώρα πρέπει να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στο καλοκαίρι», πρόσθεσε ο Zoreda.

Και μίλησε για πρόχειρα μέτρα, τα οποία δεν αποπνέουν εμπιστοσύνη στους ξένους επισκέπτες.

Οι μάσκες έχουν  καταστεί υποχρεωτικές για τους εξωτερικούς χώρους από τον περασμένο Ιούλιο στην Καταλονία και από τις αρχές του έτους στη  Βαλένθια, παρότι οι επιστήμονες θεωρούν πως ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού έξω είναι πολύ χαμηλός.

Προ ημερών, ο Fernando Simón, επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου της Ισπανίας για έκτακτες ανάγκες υγείας, έλεγε: «Δεν νομίζω ότι οι μάσκες είναι το κλειδί για τη μείωση της μετάδοσης. Δεν είναι αναγκαίο να τις φορούν όλοι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να τις φορούν οι άνθρωποι που είναι μολυσμένοι, αν και δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι μολυσμένοι και ποιοι όχι».  

Η ισπανική κυβέρνηση απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας ότι η απόφαση είναι ανοικτή σε ερμηνείες, με τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της να διευθετούνται ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και τις 17 αυτόνομες περιφέρειες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News