Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 12:45
BUSINESS & FINANCE

Ευρωζώνη: Μόνο η Ελλάδα σε αρνητικό πληθωρισμό τον Μάρτιο

Στο 1,3% ο δείκτης τιμών στην Ευρωζώνη

Ευρωζώνη: Μόνο η Ελλάδα σε αρνητικό πληθωρισμό τον Μάρτιο

Στο 1,3% επιταχύνθηκε τον Μάρτιο του 2021 ο ετήσιος πληθωρισμός στις χώρες της Ευρωζώνης, επίδοση αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το +0,9% του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της Eurostat, η άνοδος οφείλεται εν πολλοίς στον ενεργειακό τομέα, οι τιμές του οποίου «έτρεξαν» κατά 4,3% έναντι -1,7% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, οι τιμές στον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκαν στο +1,3% (από +1,2% τον Φεβρουάριο), στον κλάδο τροφίμων – αλκοόλ – καπνού στο +1,1% (από +1,3% τον Φεβρουάριο) και στον κλάδο των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών στο +0,3% (από +1% τον Φεβρουάριο).

Εξαιρώντας τον κλάδο της ενέργειας, ο ετήσιος δείκτης τιμών επιταχύνθηκε στο +1,3% έναντι επίδοσης +0,9% τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ εξαιρώντας τον κλάδο τροφίμων – αλκοόλ – καπνού, ο ετήσιος πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο +1,1% από +1,3% προηγουμένως.

Ευρωζώνη: Μόνο η Ελλάδα σε αρνητικό πληθωρισμό τον Μάρτιο-1

Σε επίπεδο χωρών, η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα, η οποία παρέμεινε σε αρνητικό ετήσιο πληθωρισμό και τον Μάρτιο, ο οποίος καθορίστηκε στο -2% από -1,9% τον Φεβρουάριο του 2021.

Στον αντίποδα, η καλύτερη επίδοση καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, όπου ο δείκτης τιμών άγγιξε το 2,4%, υπερβαίνοντας τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (+2%). Σε Γερμανία και Αυστρία δε, ο ετήσιος πληθωρισμός ανήλθε στο +2%.

Ευρωζώνη: Μόνο η Ελλάδα σε αρνητικό πληθωρισμό τον Μάρτιο-2

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News