Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 10:31
BUSINESS & FINANCE

ΔΝΤ: Προς αναβάθμιση προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία

ΔΝΤ: Προς αναβάθμιση προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αναβαθμίσει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, λόγω των ενθαρρυντικών τάσεων στους εμβολιασμούς και των σημαντικών μέτρων στήριξης που λαμβάνονται στις ΗΠΑ, όπως είπε η επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Το ΔΝΤ θα ανακοινώσει τις νέες εκτιμήσεις του για το 2021 και το 2022 την επόμενη εβδομάδα, με τη δημοσίευση της έκθεσης World Economic Outlook.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο, το Ταμείο είχε ανακοινώσει προβλέψεις για ανάπτυξη 5,5% φέτος, έπειτα από ύφεση 3,5% το 2020. Έκτοτε, τα νέα κρούσματα εμφανίζουν τάσεις αποκλιμάκωσης σε διεθνές επίπεδο, οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει και η κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ πέρασε το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Όπως είπε η Γκεοργκίεβα, όλες αυτές οι εκτιμήσεις αναμένεται να στηρίξουν την ανάκαμψη των οικονομιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μία θετική αναθεώρηση των προβλέψεών μας για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος και το 2022», σημείωσε.

Παρόλα αυτά, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει ανομοιογενής και το χάσμα ανάμεσα στις χώρες θα μπορούσε να διευρυνθεί τους επόμενους μήνες. ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα του ΑΕΠ έως τα τέλη του έτους, αλλά «αποτελούν την εξαίρεση, όχι τον κανόνα», επεσήμανε η Γκεοργκίεβα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News