Business & Finance Τρίτη 30/03/2021, 16:21
BUSINESS & FINANCE

efood: Επεκτείνεται και στα φάρμακα

Νέο «βήμα» για την εταιρεία delivery

efood: Επεκτείνεται και στα φάρμακα

Μετά τα καφέ, τα εστιατόρια, το γρήγορο φαγητό και τα σούπερ μάρκετ, φαίνεται ότι έρχεται η σειρά των φαρμακείων να ενταχθούν στο ευρύ δίκτυο διανομής της efood.

Η δημοφιλής εταιρείας delivery, συγκεκριμένα, ξεκινάει εντός Απριλίου τις πρώτες κατ’ οίκον παραδόσεις φαρμάκων και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει το ανοδικό momentum του κλάδου.

Η σχετική πλατφόρμα βρίσκεται ήδη στον «αέρα» -αν και παραμένει ανενεργή- και σε πρώτη φάση θα εξυπηρετεί ορισμένες περιοχές της Αττικής. Σε μεταγενέστερο επίπεδο, θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι το επίμαχο «βήμα» επέρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία οι Έλληνες στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Σύμφωνα με έρευνα της Convert Group, οι e-πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφών κι άλλων προϊόντων υγείας κατέγραψαν άνοδο κατά 52% στο πρώτο δίμηνο του 2020.

Η συγκεκριμένη τάση ακολούθησε τη σημαντική άνοδο που σημειώθηκε το 12μηνο του 2020, όταν οι online αγορές διαμορφώθηκαν σε 223 εκατ. ευρώ, με 118 εκατ. επισκέψεις στα ηλεκτρονικά e-φαρμακεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν 313 ηλεκτρονικά φαρμακεία, εκ των οποίων τα 30 μεγαλύτερα συγκεντρώνουν το 70% της επισκεψιμότητας των καταναλωτών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News