Business & Finance Τρίτη 30/03/2021, 12:05
BUSINESS & FINANCE

Σχεδόν αμετάβλητος ο κύκλος εργασιών της OTEGLOBE το 2020

Σχεδόν αμετάβλητος ο κύκλος εργασιών της OTEGLOBE το 2020

Αντοχές στις συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία επέδειξε η OTEGLOBE το 2020, καταφέρνοντας να αντισταθμίσει τη μείωση που προκλήθηκε στα έσοδά της, τόσο από τον περιορισμό της διεθνούς τηλεφωνικής κίνησης, όσο και από τον αντίκτυπο της πανδημίας στις υπηρεσίες διεθνών χωρητικοτήτων και δεδομένων.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρέμεινε σχεδόν σταθερός και διαμορφώθηκε σε 346,4 εκατ. ευρώ, από 349,4 εκατ. πέρυσι. Το προσαρμοσμένο (η προσαρμογή αφορά σε κόστος σχετιζόμενο με προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης μόνο για το 2020) EBIΤDA διαμορφώθηκε σε 24,3 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 9% σε σχέση με το 2019, γεγονός που οφείλεται κυρίως στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν διεθνώς κατά της πανδημίας αλλά και στη γενική αστάθεια που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η εταιρεία συνέβαλε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, παρέχοντας κρίσιμες υπηρεσίες της τόσο στον όμιλο ΟΤΕ, όσο και στη χώρα. Τη χρονιά που πέρασε, η εταιρεία προχώρησε σε μία ακόμα μεγάλη αναβάθμιση χωρητικοτήτων και λειτουργικότητας του διεθνούς δικτύου της, συνεχίζοντας να επενδύει σε νέες τεχνολογίες, με στόχο όχι μόνο την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών των πελάτων της για διεθνή κίνηση, αλλά και την περαιτέρω επέκτασή της στις νέες, αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News