Business & Finance Δευτέρα 29/03/2021, 12:50
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Πιο κοντά το άνοιγμα αν συνεχιστεί η σταθεροποίηση

Αδ. Γεωργιάδης: Πιο κοντά το άνοιγμα αν συνεχιστεί η σταθεροποίηση

Αποφάσεις εντός της εβδομάδας για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου εφόσον συνεχιστεί η τάση σταθεροποίησης σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη. Εάν η τάση σταθεροποίησης συνεχιστεί και ακολουθήσει μια μικρή τάση μείωσης, τότε το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι κοντά. Τις τελευταίες ημέρες, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, φαίνεται μια μείωση. Αν αυτό συνεχιστεί νομίζω ότι μέσα στην εβδομάδα θα μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους ρυθμούς της πανδημίας» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1».

Όπως σημείωσε, το κριτήριο για το άνοιγμα είναι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο που να μας επιτρέψει να ελπίζουμε ότι δεν θα προκαλέσουμε νέα μεγάλη αύξηση και πίεση στο ΕΣΥ» είπε.

Επισήμανε ακόμη ότι «στόχος είναι ό,τι ανοίξει τώρα να μην ξανακλείσει». «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το ακορντεόν. Ελπίζουμε ότι με το τείχος προστασίας που μας προσφέρουν οι εμβολιασμοί θα μπορέσουμε να ανοίξουμε -πάντα με μέτρα προστασίας- χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουμε» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News