Business & Finance Κυριακή 28/03/2021, 14:46
BUSINESS & FINANCE

Προσπάθεια για πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού τον Απρίλιο

Μαραθώνιος επαφών για τον υπ. Τουρισμού

Προσπάθεια για πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού τον Απρίλιο

Άμεσες πρωτοβουλίες για την προσπάθεια επαναλειτουργίας του ελληνικού τουρισμού πριν τον Μάιο αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού, ξεκινώντας κατ’ ιδίαν επαφές με διάφορες χώρες.

Η προσπάθεια του ελληνικού υπουργείου έχει ως αφετηρία τη Σερβία, όπου μεταβαίνει σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, έχοντας σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τουριστικού πράκτορες και επιχειρηματίες. 

«Η επίσκεψή μας στη Σερβία εντάσσεται στο σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, σε πρώτη φάση, στην προσέλκυση επισκεπτών από τις χώρες της Βαλκανικής» δήλωσε, μεταξύ άλλων, με αφορμή την επίσκεψή του. 

«Προ πανδημίας τη χώρα μας επέλεγαν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους πάνω από 1 εκατομμύριο Σέρβοι. Στόχος μας για το 2021 είναι να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ροή τουριστών από τη Σερβία» έσπευσε να προσθέσει.

Προτού αναχωρήσει για το Βελιγράδι, στο μεταξύ, ο κ. Θεοχάρης έσπευσε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης του τουρισμού και πριν την προκαθορισμένη ημερμηνία της 14ης Μαΐου. 

«Εάν όλα εξελιχθούν καλά στο “μέτωπο” της Covid-19, με την πρώτη “χαραμάδα” η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άλλωστε, όπως γνωστοποίησε, το ελληνικό υπουργείο ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για την σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από Ε.Ε., ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Σερβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόσφατα, εξάλλου, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το «άνοιγμα» των συνόρων για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες, υπό την προϋπόθεση βέβαια, είτε να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. 

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), επιβεβαίωσε ότι γίνονται διμερείς συζητήσεις με διάφορες χώρες, προκειμένου ο τουρισμός να ανοίξει πιλοτικά ακόμη και εντός Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο έτος, οι αφίξεις τουριστών περιορίστηκαν σε μόλις 7,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι περισσότεροι συγκλίνουν ότι ο φετινός αριθμός σχεδόν θα διπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 15 εκατομμύρια (σ.σ. δηλαδή το 50% των επιπέδων του 2019). 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News