Business & Finance Κυριακή 28/03/2021, 10:45
ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ

Έρχεται ρύθμιση για τα «παγωμένα» δημοτικά τέλη

Παράταση των δημοτικών μακροχρόνιων μισθωμάτων

Έρχεται ρύθμιση για τα «παγωμένα» δημοτικά τέλη

Ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Αυτή την στιγμή, εξάλλου, η καταβολή των δημοτικών τελών έχει «παγώσει» προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών, οι οποίοι επί της ουσίας έχουν μηδενικά έσοδα. 

«Η απόφαση για συνέχιση στη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων είναι εν πολλοίς απόφαση των Δήμων, εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε προς την κατεύθυνση να υπάρχει ομοιόμορφη εφαρμογή» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει χορηγήσει περισσότερα από 230 εκατ. ευρώ στους Δήμους, προκειμένου να αναπληρώσουν την απώλεια από το «πάγωμα» των τελών. 

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε την παράταση για ακόμη τρία χρόνια των μακροχρόνιων μισθωμάτων στα ακίνητα ιδιοκτησίας των Δήμων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. 

Όσον αφορά τα σενάρια περί επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και των υπόλοιπων κλάδων, ο κ. Πέτσας απέφυγε να κάνει λόγο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη σταδιακής και όχι απότομης άρσης των περιοριστικών μέτρων.

«Είναι πρόωρο να βάλουμε ημερομηνίες. Σταδιακά και όχι απότομα θα γίνει η άρση των μέτρων, όχι με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων σε ένα κύμα. Θα δούμε αν αυτό θα είναι από τις 5 Απριλίου και μετά».

«Και το λιανεμπόριο και τα σχολεία είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ανοίξουν, για να εκμεταλλευθούμε την περίοδο μέχρι το Πάσχα, αλλά όλα είναι σχετικά και με τα δεδομένα». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News