Business & Finance Σάββατο 27/03/2021, 13:34
BUSINESS & FINANCE

Stellantis: «Παγώνει» η παραγωγή στο 50% των εργοστασίων της Βόρειας Αμερικής

Λόγω της έλλειψης μικροτσίπς

Stellantis: «Παγώνει» η παραγωγή στο 50% των εργοστασίων της Βόρειας Αμερικής

Στο προσωρινό κλείσιμο συνολικά πέντε εργοστασίων στη βόρεια Αμερική προχώρησε η Stellantis, η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, η οποία προήλθε από τη συγχώνευση των Fiat Chrysler και PSA Group.

Η απόφαση «επιβλήθηκε» λόγω των εκτεταμένων ελλείψεων σε μικροτσίπς, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή των νέων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, η αναστολή της λειτουργίας των πέντε εργοστασίων -δύο στις ΗΠΑ, δύο στον Καναδά και ένα στο Μεξικό- θα διαρκέσει έως τα μέσα Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι η Stellantis θα «παγώσει» την παραγωγή όλων των μοντέλων Dogde, δύο μοντέλων Jeep, των μίνι-βαν της Chrysler και των μοντέλων Ram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει συνολικά 10 εργοστάσια στις τρεις χώρες της Βόρειας Αμερικής.

Πάντως, αντίστοιχα προβλήματα παραγωγής, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών – μικροτσίπς, έχουν καταγραφει κατά καιρούς και σ’ άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως η Tesla, η Volkswagen κ.α. 

14 μάρκες στον έλεγχο της Stellantis

Η Stellantis, η οποία μετράει λίγους μήνες «ζωής», διαθέτει συνολικά 14 μάρκες, ανάμεσα στις οποίες η Fiat, η Maserati, η Jeep, η Dodge, η Peugeot, η Citroen, η Opel κ.α., και προήλθε από το deal μεταξύ της PSA και της Fiat Chrysler. 

Η Peugeot, γνωστή και ως PSA, είναι γαλλική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία διαθέτει τις μάρκες Peugeot, Citroen, DS, Opal και Vauxhall. Από την πλευρά της, η ιταλο-αμερικανική Fiat Chrysler είναι προϊόν της συγχώνευσης της ιταλικής Fiat και της αμερικανικής Chrysler.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News