Business & Finance Σάββατο 27/03/2021, 09:53
Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Παράταση των μέτρων στήριξης και τον Απρίλιο

Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις

Παράταση των μέτρων στήριξης και τον Απρίλιο

Την παράταση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων τον Απρίλιο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, διευκρινίζοντας βέβαια -για ακομη μία φορά- ότι οι διαθέσιμοι πόροι είναι πεπερασμένοι.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του «ANT1», το κυβερνητικό στέλεχος εξήγησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίες, αλλά και για τη μείωση των ενοικίων. 

«Όσο συνεχίζεται το πλήγμα, συνεχίζεται η στήριξη, αλλά με πεπερασμένους πόρους και με στοχευμένα μέτρα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι «έχουμε τη δυνατότητα να δανειζόμαστε» από τις αγορές. 

Ειδική μνεία έκανε για τις τουριστικές επιχειρήσεις, δηλώνοντας άγνοια για «το πότε ακριβώς θα ανοίξει ο τουρισμός και ποια θα είναι η ροή» των αφίξεων. Διαβεβαίωσε πάντως, ότι «τα μέτρα σχεδιάζονται, κάθε φορά, με βάση τα όσα γνωρίζουμε». 

«Υπάρχουν η επιδότηση παγίων δαπανών, το πρόγραμμα “Γέφυρα ΙΙ” και ένα στοχευμένο πρόγραμμα που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημερες» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατάσταση της οικονομίας, παραδέχθηκε ότι «η Ελλάδα είναι, αυτή την στιγμή, σε φάση πολύ δύσκολη, αλλά και πολύ αισιόδοξη για την επόμενη ημέρα». «Από τους επόμενους μήνες και για τα επόμενα δύο χρόνια έχουμε ένα σημαντικό ποσό για να ξοδεύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε τις προγραμματισμένες επενδύσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχε γράψει πρόσφατα το MoneyReview, τα συνολικά μέτρα στήριξης για το 2021 θα ξεπεράσουν τα 13 δισ. ευρώ, ποσό σημαντικά αυξημένο έναντι των προϋπολογισθέντων 7,5 δισ. ευρώ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News