Business & Finance Παρασκευή 26/03/2021, 14:38
BUSINESS & FINANCE

Αυτό το μέταλλο δίνει μεγαλύτερα κέρδη και από το Bitcoin

Αυτό το μέταλλο δίνει μεγαλύτερα κέρδη και από το Bitcoin

Υπάρχει ένα μέταλλο που δίνει φέτος καλύτερες αποδόσεις από όλα τα εμπορεύματα, ακόμα και από το Bitcoin. Το δύσκολο για τους επενδυτές, όμως, είναι να το αγοράσουν.

Το ιρίδιο, ένα από τα πιο σπάνια πολύτιμα μέταλλα, εξορύσσεται ως υποπροϊόν της πλατίνας και του παλλάδιου. Η τιμή του έχει ενισχυθεί κατά 131% από τις αρχές του Ιανουαρίου, ξεπερνώντας και με το παραπάνω το ράλι του 85% που έχει σημειώσει το Bitcoin στο ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με την Heraeus Group, η άνοδος της τιμής του οφείλεται στη διαταραχή που έχει προκληθεί στην προσφορά τον τελευταίο χρόνο, αλλά και στην αυξανόμενη ζήτηση για χρήση σε ηλεκτρονικές οθόνες.

Βέβαια, οι επενδυτές που θέλουν να ποντάρουν στο ιρίδιο θα δυσκολευτούν. Το μέταλλο δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση σε κάποιο χρηματιστήριο ή μέσω ETFs (διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων), κάτι που σημαίνει ότι οι αγοραστές λιανικής δεν έχουν άλλη επιλογή από το ζητήσουν ράβδους από τους λιγοστούς πωλητές τους, ενώ οι λίγοι μεγάλοι επενδυτές που ασχολούνται με το μέταλλο απευθύνονται στους ίδιους τους παραγωγούς.  

Σε τιμές 6.000 δολαρίων ανά ουγκιά, το ιρίδιο είναι τρεις φορές πιο ακριβό από το χρυσό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News