Business & Finance Παρασκευή 26/03/2021, 14:38
BUSINESS & FINANCE

Παρέμβαση της ΟΤΟΕ για την ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς

Παρέμβαση της ΟΤΟΕ για την ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς

Παρέμβαση στο ζήτημα της δρομολογούμενης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) στην Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να προστατεύοσυν την σταθερότητα και την αναπτυξιακή πορεία του τραπεζικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, η ΟΤΕ ζητάει οι διαδικασίες και οι όροι της ΑΜΚ να συμπεριλαμβάνουν:

  • Την πλήρη διαφάνεια.
  • Την διασφάλιση της συμμετοχής παλιών και νέων μετόχων με όρους ισοτιμίας και δικαιοσύνης.
  • Την προστασία της σταθερότητας του Τραπεζικού Συστήματος.
  • Την προστασία των καταθέσεων και των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Την προστασία της Τράπεζας, των εργαζομένων, των Μετόχων, της Πελατείας, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.
  • Την πρόνοια ότι η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας θα συνοδεύεται από ένα δεσμευτικό κοινωνικό σχέδιο που θα οδηγεί την επόμενη μέρα, σε μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία θετικών αποτελεσμάτων, με κυρίαρχο στόχο την χρηματοδότηση της οικονομίας και των Μ.Μ.Ε. που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

«Από το 2010 που συστήθηκε το Τ.Χ.Σ. με στόχο την στήριξη και την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου στις Τράπεζες έχει κυλήσει πολύ νερό στο μύλο των ανακεφαλαιοποιήσεων και των Α.Μ.Κ. των Τραπεζών. Με βάση την μέχρι σήμερα εμπειρία και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, οφείλουμε να σταθμίσουμε και να αξιολογήσουμε τα νέα δεδομένα» καταλήγει η ΟΤΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό το βασικό σχέδιο της διοίκησης της Τρ. Πειραιώς, το οποίο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την πιθανότητα προνομιακής κατανομής των νέων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους, προκειμένου οι τελευταίοι να έχουν κίνητρο συμμετοχής στην ΑΜΚ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News