Business & Finance Τετάρτη 24/03/2021, 18:25
ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πώς θα έρχονται οι 10.000 εμβολιασθέντες τουρίστες από το Ισραήλ

Πώς θα έρχονται οι 10.000 εμβολιασθέντες τουρίστες από το Ισραήλ

Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε η απόφαση για το άνοιγμα του τουρισμού στους Ισραηλινούς πολίτες, πραγματοποιώντας το πρώτο «βήμα» για την επιστροφή της τουριστικής βιομηχανίας στην κανονικότητα.

Η απόφαση ελήφθη χάρη στο υψηλό ποσοστό των εμβολιασθέντων Ισραηλινών, με την Ελλάδα να ανοίγει τις θύρες, υποδεχόμενη έως και 10.000 ταξιδιώτες σε εβδομαδιαία βάση.

Εξάλλου, το Τελ Αβίβ ήδη εφαρμόζει το σύστημα «Green Pass», το οποίο επιτρέπει σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως και τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο προσομοιάζει το προωθούμενο «πράσινο πιστοποιητικό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως την τουριστική περιόδο στις 14 Μαΐου. Όμως, η άφιξη των Ευρωπαίων τουριστών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των εμβολιαστικών προγραμμάτων στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Πώς ακριβώς θα γίνεται η άφιξη των Ισραηλινών

Η είσοδος των μονίμων κατοίκων του Ισραήλ επιτρέπεται στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού και προσκόμισης πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Προϋπόθεση αποτελεί η πάροδος 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Την ίδια ώρα, η είσοδος θα επιτρέπεται και σε όσους προσκομίζουν αρνητική διάγνωση, κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό με τη μέθοδο PCR, εντός των τελευταίων 72 ωρών.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η βεβαίωση διάγνωσης θα πρέπει να περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News