Business & Finance Τετάρτη 24/03/2021, 16:58
BUSINESS & FINANCE

«Πονοκέφαλος» για τη νοθευμένη φέτα στη Γερμανία

«Πονοκέφαλος» για τη νοθευμένη φέτα στη Γερμανία

Συνεχίζεται η έρευνα για το περιστατικό νοθευμένης φέτας σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια διαφύλαξης του καθεστώτος Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) του ελληνικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των εκπροσώπων του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», της Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΔΟΦ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ).

Οι φορείς ενημερώθηκαν διεξοδικά τόσο για τις μέχρι στιγμής εξελίξεις όσο και για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Ιωάννης Βιτάλης, πρόεδρος της ΔΟΦ και αντιπρόεδρος της εταιρίας «Δωδώνη», διαβεβαίωσε ότι εφόσον αποδειχθεί δόλος και όχι αμέλεια εκ μέρους της ελληνικής εταιρείας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, χωρίς εκπτώσεις.

«Στόχος μας ήταν και παραμένει η προστασία της ΠΟΠ φέτας, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ελλήνων κτηνοτρόφων και βιομηχανιών, ένα έργο ιδιαίτερα απαιτητικό και αναγκαίο» σχολίασε, επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη δειγματοληπτική έρευνα δύο διαφορετικών εργαστηρίων στη Γερμανία, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο προϊόν εμπεριείχε αγελαδινό γάλα σε ποσοστό από 50% έως 80% έναντι των προαπαιτούμενων προδιαγραφών για πρόβειο γάλα 70% και κατσικίσιο γάλα 30%.

Η θιγόμενη εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, κλήθηκε σε εξεγήσεις, ενώ αναγκάστηκε σε αποχώρηση από τη ΔΟΦ.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News