Business & Finance Τετάρτη 24/03/2021, 17:15
BUSINESS & FINANCE

Με ελληνικό «άρωμα» το ράλι των ναυτιλιακών στη Wall Street

Στο +21% η Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου

Με ελληνικό «άρωμα» το ράλι των ναυτιλιακών στη Wall Street

Με ελληνικό «άρωμα» συνεχίζεται το ράλι των ναυτιλιακών εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι μετοχές των containership και των πλοίων ξηρού χυδήν εξακολουθούν να παρέχουν ισχυρά στηρίγματα.

Κι αυτό, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η Wall Street δεν διάγει και τις καλύτερες δυνατές ημέρες, με τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να διαγράφουν καθοδική πορεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 32 μετοχές, οι οποίες «καλύπτονται» από την επενδυτική τράπεζα Jefferies, εμφάνισαν την προηγούμενη εβδομάδα μέση άνοδο της τάξης του 3%. Την ίδια ώρα, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0,8% και ο δείκτης Russel 2000 κατέγραψε μείωση κατά 2,8%.

Containership και dry bulker εξακολουθούν να ηγούνται αυτής της ξέφρενης χρηματιστηριακής πορείας, παρουσιάζοντας κέρδη κατά 8% και κατά 6%, αντίστοιχα, σε επίπεδο εβδομάδας, με τις τιμές των μετοχών να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τις αποτιμήσεις των πλοίων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του στόλου της ελληνικής Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου, η οποία διαθέτει τόσο containership όσο και πλοία ξηρού χυδήν φορτίου, με την τιμή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να «ίπταται» στο +21,9% το προηγούμενο πενθήμερο.

Άνω του 11% ήταν τα εβδομαδιαία κέρδη και για τις -επίσης- ελληνικές Danaos Corp του Γιάννη Κούστα και Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίες έδωσαν συνέχεια στη θετική πορεία του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Η εκτίναξη της χρηματιστηριακής αξίας των ναυτιλιακών εταιρειών, αναμφίβολα, αποδίδεται στις θετικές επιδόσεις του εμπορίου ξηρού φορτίου, το οποίο ανακάμπτει σημαντικά από τα χαμηλά επίπεδα του α’ κύματος της πανδημίας.

Την τρέχουσα εβδομάδα, στο μεταξύ, ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τάνκερ αναμένεται να δημοσιεύσουν και τα οικονομικά μεγέθη του δ’ τριμήνου του 2020, με την ελληνική Tsakos Energy Navigation να κάνει σήμερα το πρώτο «βήμα».

moneyreview.gr με πληροφορίες από tradewinds

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News