Business & Finance Τετάρτη 24/03/2021, 12:47
ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Έρχονται μέτρα στήριξης της εστίασης και του τουρισμού

Έρχονται μέτρα στήριξης της εστίασης και του τουρισμού

Πλέγμα μέτρων στήριξης για τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Σταϊκούρας άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν αυτά τα μέτρα στήριξης και σε άλλους κλάδους αν υπάρχουν δυνατότητες.

Ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε πως είναι σημαντικό να ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική με δημοσιονομική ευελιξία αλλά όχι εκτροχιασμό, ώστε να μπορεί η χωρά να δανείζεται φθηνά.

Υπενθύμισε ακόμη ότι κάθε εβδομάδα της τρέχουσας αυστηρής απαγόρευσης κοστίζει περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ και ότι ήδη το υπουργείο έχει ανακοινώσει μέτρα 2,5 δισ. ευρώ φέτος για τη στήριξη της οικονομίας, προσθέτοντας ότι ο λογαριασμός αυτός θα μεγαλώσει. Παράλληλα προειδοποίησε ότι θα μεγαλώσουν το έλλειμμα και το χρέος αυτής της χρονιάς και θέλει προσοχή απέναντι στις αγορές. 

Χαρακτήρισε τέλος ενθαρρυντικό το ότι έχουν επιστρέψει στις τράπεζες καταθέσεις 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα δέκα προέρχονται από ιδιώτες. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News