Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 22:48
IPO

Υποτονική η δευτερογενής εγγραφή της Baidu στο Χονγκ Κονγκ

Υποτονική η δευτερογενής εγγραφή της Baidu στο Χονγκ Κονγκ

Χωρίς άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Baidu κατά τη δευτερογενή εγγραφή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον κινεζικό «γίγαντα» αναζήτησης στο Διαδίκτυο να αντλεί 3,1 δισ.δολάρια, χωρίς να βλέπει πολύ μεγάλο ενθουσιασμό από τους επενδυτές, σε μία εξέλιξη που θέτει υπό αμφισβήτηση τα αναπτυξιακά σχέδια της δημοφιλούς κινεζικής μηχανής αναζήτησης στο internet.

Ακόμη μία ένδειξη του εξασθενημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι και το γεγονός ότι το κινεζικό site στον χώρο του video, Bilibili, άντλησε λιγότερα του αναμενομένου, 2,6 δισ.δολάρια, κατά τη δευτερογενή εισαγωγή του στο Χονγκ Κονγκ. 

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Xονγκ Κονγκ έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 1,3%.

Πρόκειται για την πιο υποτονική εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ για μία εταιρεία που είναι ήδη εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την αντίστοιχη της Yum China, η μετοχή της οποίας υποχώρησε 5,3% κατά την πρώτη συνεδρίασή της ως εισηγμένη εταιρεία πέρυσι το Σεπτέμβριο, αφού άντλησε 2,2 δισ.δολάρια.

Το αδύναμο ξεκίνημα της Baidu στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έρχεται σε έντονη αντίθεση με την αντίστοιχη πορεία άλλων εταιρειών που πέρασαν το κατώφλι του χρηματιστηρίου, όπως η Kuaishou Technology, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε 160% τον Φεβρουάριο. 

Αναλυτές σημειώνουν ότι οι δευτερογενείς εγγραφές δεν είναι πάντα τόσο ενθουσιώδεις όσοι οι πρωτογενείς, όμως θεωρούν ότι οι επενδυτές εκδηλώνουν κάποιες ανησυχίες ως προς τη μελλοντική ανάπτυξη της Baidu και τα σχέδια διαφοροποίησής της.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι από τα χαμηλά του περυσινού Μαρτίου, η μετοχή της Baidu έχει κάνει ράλι 200%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News