Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 11:27
BUSINESS & FINANCE

Zeus International: Εξαγόρασε τρία ξενοδοχεία στο Βουκουρέστι

Zeus International: Εξαγόρασε τρία ξενοδοχεία στο Βουκουρέστι

Την απόκτηση τριών ξενοδοχείων στη Ρουμανία ανακοίνωσε ο όμιλος εκμετάλλευσης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων Zeus International. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Central, Venezia και Opera που βρίσκονται στο Βουκουρέστι, γύρω από τους κήπους του Cismigiu κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Centru Vechi), αλλά και στην καρδιά της πολιτιστικής και εμπορικής περιοχής. Η Zeus International, έπειτα από την επιτυχημένη διαχείριση των τριών αυτών ξενοδοχείων από τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου οκταπλασίασε το GOP, προέβη στην εξαγορά τους.

Τα ξενοδοχεία Central και Opera, τα οποία χτίστηκαν κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου είναι κοντά στα πιο διάσημα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το Μέγαρο του Κοινοβουλίου (πρώην «Παλάτι του Λαού»), το Ρουμανικό Αθήναιον και το πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης, το οποίο λειτουργεί πλέον ως Εθνικό Μουσείο Τέχνης. Το ξενοδοχείο Venezia, αποτελεί ιστορικό μνημείο τέχνης και πολιτισμού το οποίο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, ένα διατηρητέο κτίριο το οποίο βρίσκεται στην ιστορική πλατεία του Mihail Kogălniceanu (ιδρυτή της σύγχρονης Ρουμανίας).

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτήν τη νέα επενδυτική πρωτοβουλία και την αύξηση του χαρτοφυλακίου της ΖΕΥΣ» ανέφερε ο προέδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σιγανός. Όπως επισήμανε, ο όμιλος αποσκοπεί «στην ανάδειξη της παρουσίας του στον τομέα των ξενοδοχείων και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον ευρωπαϊκό χώρο, εστιάζει στις προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας και παραμένει αισιόδοξος πως αυτη η επένδυση στην Ρουμανία θα είναι ιδιαίτερα επιτυχής».

Ο όμιλος θα δρομολογήσει άμεσα επένδυση εκτενούς ανακαίνισης των κτιρίων ώστε να αναδειχθούν σε κορυφαία Boutique Hotel της Ρουμανίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News